Brusinková omáčka


Suroviny: 200 ml smetany ke šlehání, 20 g másla, 400 g konzervovaných brusinek, sůl, bílý pepř, 1 lžička cukru, 2 lžičky Solamylu
Postup:
1. Brusinky vyklopíme do nízkého hrnce a ponecháme jim všechnu šťávu.
2. Přidáme máslo a přivedeme za stálého míchání k varu.
3. Přidáme sůl, lžičku cukru a celkem silně okořeníme bílým pepřem.
4. Nemusíme vařit dlouho, jen aby se chutě spojily.
5. Na závěr vmícháme postupně kelímek sladké smetany.
6. Pokud potřebujeme omáčku zahustit, použijeme škrob rozmíchaný ve vodě.
7. Omáčku odstavíme a necháme dojít.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]