Bazalková frittata
ITÁLIE
Suroviny: 4 vejce, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 svazek čerstvé petrželky, 200 g zakysané smetany, 4 žampiony, 1 střední rajče, 200 g šunky (nebo debrecínky, uzeného masa), špetka bílého pepře, sůl, máslo
Postup:
1. Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a bazalkou.
2. Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
3. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajče nakrájíme na dílky, šunku nakrájíme na kostičky.
4. Máslo rozehřejeme na pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, šunku a zlehka orestujeme.
5. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
6. Hotovou omeletu podáváme s čerstvým pečivem nebo vařenými brambory.
Komentáře
Žádné komentáře :