Kuřecí polévka s limetkou a jalapeño

MEXIKO
Suroviny: 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1 střední cibule, 1 mrkev, 1 stonek celeru, 1 jalapeño, 2 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvého zázvoru, 1/4 lžičky římského kmínu, sůl, pepř, šťáva z 1 limetky, 1,5 l kuřecího vývaru, 1 kuřecí prso, hrst koriandru, 1 šálek kukuřice, 1 lžíce rýžového octa
Postup:
1. Cibuli, mrkev, celer a jalapeño očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
2. Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na středně vysokou teplotu.
3. Po zahřátí přidáme cibuli, mrkev, celer a jalapeño a osmažíme asi 5-8 minut, dokud nezměkne a nezhnědne.
4. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kmín, sůl a pepř a restujeme další 1-2 minuty.
5. Přidáme limetkovou kůru a kuřecí vývar, necháme směs zahřát a poté 15 minut necháme vařit.
6. Přidáme uvařené a natrhané kuřecí prso, kukuřici, koriandr, ocet, limetkovou šťávu a promícháme.
7. Sundáme ze sporáku, podáváme horké a ozdobíme dalším koriandrem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]