Guacamole
Suroviny: 2 zralá měkká avokáda, 4 lžíce smetany crème fraîche, sůl, šťáva z 1 limetky
Postup:
1. Guacamole připravíme tak, že avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, jemně nařízneme mřížku na povrchu a vydlabeme dužinu lžící.
2. Rozmačkáme ji vidličkou nebo rozsekáme mixérem, přidáme smetanu, jemně osolíme, přidáme limetku a vše promícháme.
3. Dáme odležet do lednice.
TIP: U avokáda vždy upřednostňuji odrůdu hass s černou tvrdou slupkou, jsou krásně krémová a na přípravu guacamole nejvhodnější.
Postup:
1. Guacamole připravíme tak, že avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, jemně nařízneme mřížku na povrchu a vydlabeme dužinu lžící.
2. Rozmačkáme ji vidličkou nebo rozsekáme mixérem, přidáme smetanu, jemně osolíme, přidáme limetku a vše promícháme.
3. Dáme odležet do lednice.
TIP: U avokáda vždy upřednostňuji odrůdu hass s černou tvrdou slupkou, jsou krásně krémová a na přípravu guacamole nejvhodnější.
Komentáře
Žádné komentáře :