Enchiladas

MEXIKO
Suroviny:
omáčka: 2 stroužky česneku, 2 lžíce chipotle chilli papriček v omáčce adobo, 1 šálek rajčatového pyré, 1/2 lžičky mletého chilli chipotle, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 3/4 šálku kuřecího vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř
kuře: 1 lžička rostlinného oleje, 250 g kuřecích prsou, 1 šálek cibule, 2 velké stroužky česneku, 1/4 šálku koriandru, sůl, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného oregána, 1 lžička mletého chilli chipotle, 1/3 šálku kuřecího vývaru, 1/2 šálku rajčatového pyré
enchiladas: 6 pšeničných tortil o průměru 25 cm, 1 šálek sýra cheddar, rostlinný olej na vymazání zapékací mísy, 2 lžíce nasekaného koriandru nebo jarní cibulky na ozdobu, 1 zakysaná smetana

Postup:
1. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vidličkami natrháme.
2. Ve středním hrnci rozehřejeme olej, přidáme drcený česnek, chipotle chilli papričky, mleté chilli, římský kmín, kuřecí vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř.
3. Přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a vaříme po dobu 5-10 minut. Odložíme stranou, dokud nebude připravena k použití.
4. Předehřejeme troubu 200 °C.
5. Středně vysokou pánev rozehřejeme na střední teplotu a orestujeme cibuli a česnek, zhruba po dobu 2 minut.
6. Přidáme kuře, sůl, koriandr, kmín, oregano, chilli, rajčatové pyré, kuřecí vývar a vaříme 5 minut. Odstavíme z plamene.
7. Zapékací mísu vymažeme olejem,
8. Do každé tortilly vložíme na 1/3 kuřecí směs a srolujeme, skládáme do mísy švem dolů.
9. Zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
10. Překryjeme alobalem a pečeme v troubě na středním roštu po dobu 20-25 minut.
11. Hotové enchiladas ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme koriandrem.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]