Quesadillas s hovězím a sýrem

MEXIKO
Suroviny: quesadillas - 500 g mletého hovězího, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce koření Taco seasoning, 2 lžíce rajského protlaku, 250 g černých fazolí, 2 avokáda, hrst čerstvého koriandru, 6 lžiček řepkového oleje, 6 velkých moučných tortill, 250 g sýru Cheddar, salsa - 4 střední rajčata, 1 paprička jalapeño, 1 stroužek česneku, 1/2 velké bílé cibule, hrst čerstvého koriandru, 1/2 limety, sůl

Postup:
1. Jako první si připravíme salsu. Na pánvi nasucho opečeme rajčata, jalapeño, oloupaný česnek a cibuli.
2. Zeleninu v pánvi postupně otáčíme. Až na rajčatech  naskáčou spálené puchýřky, je směs připravena.
3. Vše nahrubo rozmixujeme, osolíme, přidáme koriandr a dochutíme limetovou šťávou. Salsa je hotová.
4. Připravíme směs na quesadillas.
5. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme, avokáda vyloupneme a nakrájíme na kostičky, fazole přecedíme a propláchneme, Cheddar nahrubo nastrouháme.
6. Rozehřejeme velkou pánev a opečeme v ní mleté hovězí maso, postupně ho vařečkou rozmělníme na drobné kousky.
7. Dochutíme solí a pepřem. Restujeme s cibulí a česnekem, dokud nezměkne, 3 až 4 minuty.
8. Přidáme Taco koření, rajský protlak, 1 lžíci vodu a černé fazole. Vaříme na mírném plameni dalších 5 minut.
9. Nakonec jemně vmícháme avokádo a koriandr.
10. Připravíme si tortilly. Polovinu posypeme sýrem, naplníme masovou směsí a nahoru opět nasypeme sýr. Přeložíme ji napůl.
11. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev, rozehřejeme na ní lžičku oleje a tortillu lehce osmahneme z obou stran, dokud se sýr nerozpustí.
12. Hotové quesadillas nakrájejte na třetiny a podávejte se salsou.

Tipy:
1. Originál mexické konzervované černé fazole i jalapeňos koupíte pod značkou La Costeña.
2. Pokud  třeba v zimě neseženete chutná rajčata, salsu můžete dochutit lžící rajčatového protlaku.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]