Ořechové bochánky

Suroviny: 250 g hladké mouky, 200 g vlašských nebo lískových ořechů, ¾ lžičky soli, 225 g másla, 65 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na obalování

Postup:
1. Polovinu ořechů dáme do sáčku a paličkou na maso nasekáme na menší kousky.¨Druhou polovinu nameleme na jemno.
2. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
3. V menší míse smícháme mouku, sůl a ořechy.
4. Postupně přidáme do máslové pěny a vypracujeme těsto. Necháme v lednici asi hodinu odležet, aby trochu ztuhlo.
5. Po vychladnutí předehřejeme troubu na 180°C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
6. Z těsta tvarujeme kuličky o hmotnosti 13 g, které klademe na plech. Můžeme je dát poměrně blízko sebe, protože zvětší svou velikost jen nepatrně. Ideálně je asi 4 x 5 kuliček na jeden plech.
7. Pečeme asi  18 minut. Po upečení je necháme vychladnout asi 5 minut na plechu, potom zcela při pokojové teplotě.
8. Bochánky obalíme v moučkovém cukru a necháme je přes noc odležet, pak je  obalíme v moučkovém cukru znovu.

Množství: 50-60 bochánků
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]