Zeleninové ragú
Suroviny: 1 mrkev, kousek celeru, 1 menší cuketa, 1 malá červená paprika, 1 malá jarní cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka červených fazolí, 50-70 ml kuřecího vývaru, 1 plechovka krájených rajčat, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
1. Cibuli, mrkev, papriky a celer nakrájíme na malé kostičky. Cuketu nakrájíme hruběji a česnek na tenké plátky.
2. Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, poté přidáme veškerou zeleninu a znovu orestujeme.
3. Přidáme česnek, zamícháme a zeleninu zalijeme rajčaty a vývarem.
4. Přisypeme fazole, zakryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
5. Ragú poté ochutíme solí a pepřem a ještě lehce povaříme.
6. Jako příloha je vhodnévhodná řýže nebo do křupava opečená bageta.
Postup:
1. Cibuli, mrkev, papriky a celer nakrájíme na malé kostičky. Cuketu nakrájíme hruběji a česnek na tenké plátky.
2. Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, poté přidáme veškerou zeleninu a znovu orestujeme.
3. Přidáme česnek, zamícháme a zeleninu zalijeme rajčaty a vývarem.
4. Přisypeme fazole, zakryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
5. Ragú poté ochutíme solí a pepřem a ještě lehce povaříme.
6. Jako příloha je vhodnévhodná řýže nebo do křupava opečená bageta.
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :