Hříbky na cibulce s topinkou

Suroviny: 500 g čerstvých hříbků, 50 g špeku, 1 malá cibule, 1 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíčky drceného kmínu, sůl, pepř, 8 krajíců chleba, olivový olej

Postup:
1. Houby očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno,.
2. Špek nakrájíme na kostičky, nasypeme do pánve a opékáme, až pustí tuk.
3. Pak přidáme cibuli, osmažíme ji, až zesklovatí a nakonec nasypeme do pánve houby.
4. Restujeme je, až pustí vodu a poté dusíme, až se voda ztratí a houby se začnou opékat.
5. Mezitím krajíce chleba překrojíme napůl, pokapeme z obou stran olejem, dáme na plech na pečicí papír a opečeme v troubě dozlatova. V polovině opékání otočíme.
6. Pánev s houbami odstavíme a dochutíme pažitkou, kmínem, pepřem a solí.
7. Hotovou směs rozdělíme na topinky a podáváme.

TIP: Pokud něco náhodou něco zbyde, ráno přidáme do směsi vejce a uděláme k snídani praženici.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]