Memoni Mutton Biryani
Ingredience: 750g skopového masa s kostmi, 750g propláchnuté a na 30 minut namočené rýže, 3-4 na jemno nakrájené cibule, 500g loupaných a půlených brambor, 300g na kostky nakrájených rajčat, 250g bíleho jogurtu, 1 lžička česnekové pasty, 3 lžličky zázvorové pasty, 10 celých zelených chilli papriček, 3 lžičky citronové šťávy, 250g ghí (nebo oleje), celé balení Memoni Mutton Biryani
Postup přípravy:
- Rozehřejeme ghí (olej) a dozlatova osmažíme cibuli
- Přidáme maso, česnek, zázvor a minutku smažíme, pak přidáme maso, Memoni Mutton Biryani smíchané s jogurtem a za stálého míchání smažíme ještě několik minut.
- Přidáme 3 šálky vody a brambory a vaříme na mírném plameni do změknutí masa. Pak přidáme rajčata, papričky a citrónovou šťávu, prohřejeme a odebereme z plamene.
- Samostatně: do cca 1l vody nasypeme odmočenou rýži a vaříme, dokud se objem vody nezredukuje na cca 1/4 a následně odstavíme z plamene a slijeme zbývající vodu
- Rozložíme 3/4 rýže na dno nádoby, přidáme omáčku s masem a na konec přidáme zbytek rýže. Vaříme na mírném plameni do změknutí rýže a před servírováním celou směs dukladně promícháme.
Komentáře
Žádné komentáře :