Pizza domácí


ITÁLIE

Suroviny: 500 g hladké mouky, cca 250 ml vlažné vody, 1/2 kostky droždí, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 400 g plechovka drcených rajčat, 200 g mozzarelly, sůl, oregáno, extra virgin olivový olej

Ingredience - rozpočet na 4 pizzy: 180 g plechovka tuňáka v oleji, 2 rajčata, 1 feferonka, 1 zelená paprika, 1 větší cibule, 100 g žampiónů,100 g anglické slaniny, 200 g šunky, 100 g čabajské klobásy, 1 pytlík zelených oliv, 100g sterilované či mražené kukuřice



Postup:
  1. Do mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj cca 50 ml vody, rozdrobíme v něm droždí a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky).
  2. Přidáme sůl, olej, postupně přilijeme vodu a vypracujeme ručně těsto. Množství vody je přibližné, řídíme se hustotou těsta. To by mělo být tužší, nelepivé.
  3. Dáme na cca 1 hodinu vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 části a rozválíme dokulata.
  4. Potřeme olejem, drcenými rajčaty, osolíme, posypeme oregánem naklademe na plátky nakrájenou mozzarellu. To je základ, na který klademe různé ingredience podle chuti. 
  5. Varianty pizzy:                                                                                                                                              šunková - šunku rozložíme na základ, posypeme žampióny, olivami a plátky rajčete slaninová - plátky slaniny, posypeme cibulí, kukuřicí, dáme pár plátků feferonky a papriky
    tuňáková - tuňáka scedíme a rozložíme na základ, přidíme cibuli, olivy, žampióny a plátky rajčat
    čabajková - kolečka čabajky rozložíme, posypeme cibulí, paprikou a plátky rajčat
  6.  Pečeme v troubě předehřáté na nejvyšší telotu cca 20 minut. Po 10 minutách zkontrolujeme stav. Mozzarella se musí roztavit a okraje začnou mírně zlátnout.
TIP: Komu se nechce dělat s vlastním těstem, může použít i mražené korpusy na pizzu. Je to o hodně rychlejší a chutnají taky dobře.
         

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]