Blanšírovaný chřest se šunkou a holandskou omáčkou

Suroviny: 250 g dušené vepřové šunky vcelku, 500 g bílého chřestu, 250 ml holandské omáčky (značka Thomy), 2 lžíce másla, sůl, pažítka, 400 g nových brambot

Postup:
1. Chřestu odřízneme dolní čtvrtinu výhonků, pak je oškrábeme 2 cm pod špičku.
2. Blanšírujeme - ve velkém širokém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Do druhého hrnce nalijeme ledovou vodu a nasypeme do ní kousky ledu.
3. Chřest vložíme do vařící vody a povaříme 3-4 minuty. Pak okamžitě chřest zchladíme ve druhém hrnci. Poté lze i propláchnout pod tekoucí studenou vodou.
4. Šunku nakrájíme na 1 cm široké plátky a osmahneme na pánvi.
5. Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
6. Ohřejeme holandskou omáčku.
7. Na talíř servírujeme šunku s výhonky nahřátého chřestu, obojí přelité teplou holandskou omáčkou a brambory s máslem, zdobené snítky pažitky.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]