Domácí hamburger
Suroviny: 2 kulaté sezamové housky, 300 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, 6 koleček červené cibule, BBQ omáčka, 2 plátky slaniny, 2 plátky čedaru, 4 plátky ledového salátu, 6 plátků rajčete, 1 menší bílá cibule, 200 g hranolek
Postup:
Postup:
- Nachystáme a nakrájíme si nejprve všechny suroviny na dozdobení hamburgeru (červenou cibuli, rajče, ledový salát) a zprudka opražíme slaninu a osmažíme nadrobno nasekanou bílou cibuli.
- Mleté maso (nejlépe doma nahrubo mleté) trošku nasolíme, opepříme a vytvarujeme z něj dvě placky 2 cm vysoké o průměru trošku větším, než je průměr housky.
- Rozpálíme pánev a každou placku na sucho zprudka opečeme cca 3 minuty z každé strany. Odstavíme z plotny a necháme dojít přikryté pokličkou cca 3-4 minuty (postup pro stupeň propečení medium).
- Rozpůlíme housky a opečeme je na topinkovači nebo na roštu, následně na spodní stranu rozpálené housky přidáme plátek čedaru, který se teplem trošku rozpustí.
- Na takto připravenou housku klademe zbývající ingredience. Nám to zatím nejvíc vyhovuje v tomto pořadí: list ledového salátu, kolečka červené cibule, rajče, hamburger, opečená slanina, BBQ omáčka, smažená cibulka (lze nahradit již připravenou smaženou sušenou cibulkou prodávanou ve vietnamských tržnicích) a nakonec přiklopíme horním dílem housky.
- Hamburger propíchneme uprostřed špejlí, aby všechno během konzumace drželo pěkně pohromadě a servírujeme.
- Můžeme podávat s hranolkami pečenými v troubě.
Komentáře
Žádné komentáře :