Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem

Suroviny: 400 g výhonků zeleného chřestu, 16 – 20 tenkých plátků sušené šunky (prosciutto, schinkenspeck, pršut), 150 g parmezánu čerstvě nastrouhaného, 2 lžíce olivového oleje

Postup|:
  1. Chřestu odřízneme dolní 2 cm výhonků, oškrábeme ho a 4 minuty povaříme v horké vodě, pokud možno na stojato tak, aby špičky nebyly ponořené, uvaří se v páře. Pak rychle ponoříme do ledové vody a zchladíme, aby se zachovala barva a křehkost.
  2. Osušíme na kuchyňské utěrce a každý výhonek zabalíme do plátku sušené šunky.
  3. Dno zapékací misky zastříkneme olivovým olejem, poklademe chřestem zabaleným v šunce, bohatě posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě zastříkneme olivovým olejem.
  4. V troubě předehřáté na 200 °C zapečeme cca 10 min, až sýr lehce zezlátne.
  5. Podáváme například se salátem a tousty.





Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]