Kuřecí Korma
Korma je jídlo pocházejíci ze severní části Indie. Skládá se z masa a nebo zeleniny dušené v okořeněné omáčce s jogurtem, smetanou, ořechy či mandlemi.
Nákupní seznam:
1 kg kuřecího masa
(nakrájet na malé kostky), 400 g cibule = 4 střední cibule (naloupat na jemné plátky),
1 lžíce česnekové pasty, 2 lžíce zázvorové pasty, 2 lžíce zelené kari pasty, 4
lžíce citrónové šťávy, 200 g (1 šálek) smetanového bílého jogurtu, 1 šálek (175
g) olej nebo ghee, 100 g plátků mandlí, 1 šálek mléka, 1 balení koření „Chicken
Korma“
Instrukce k vaření:
- Smícháme dohromady zelenou kari pastu, česnekovou, zázvorovou pastu a koření „Chicken Korma“. Ve směsi obalíme kuřecí kostky a marinujeme po dobu 30 minut.
- Rozehřejeme olej a přidáme naloupanou cibuli. Smažíme ji po dobu 5 minut. Vyndáme cibuli z oleje a rozmělníme ji v jogurtu. Odložíme stranou.
- Rozehřejeme ten samý olej, přidáme marinované kuřecí kostky a za stálého míchání smažíme po dobu 5 minut.
- Poté přidáme směs cibule a jogurtu. Pod poklicí dusíme na mírném plameni po dobu 15 minut. Pokud chceme omáčku odlehčit, přidáme 1/2 – 1 šálek mléka.
- Přidáme citrónovou šťávu a sundáme z plotny. Zdobíme plátky mandlí.
- Podáváme s rýží, chapati nebo chlebem naan.
Komentáře
Žádné komentáře :