Kuřecí Korma


INDIE

Korma je jídlo pocházejíci ze severní části Indie. Skládá se z masa a nebo zeleniny dušené v okořeněné omáčce s jogurtem, smetanou, ořechy či mandlemi.

Nákupní seznam:
1 kg kuřecího masa (nakrájet na malé kostky), 400 g cibule = 4 střední cibule (naloupat na jemné plátky), 1 lžíce česnekové pasty, 2 lžíce zázvorové pasty, 2 lžíce zelené kari pasty, 4 lžíce citrónové šťávy, 200 g (1 šálek) smetanového bílého jogurtu, 1 šálek (175 g) olej nebo ghee, 100 g plátků mandlí, 1 šálek mléka, 1 balení koření „Chicken Korma“

Instrukce k vaření:
  1. Smícháme dohromady zelenou kari pastu, česnekovou, zázvorovou pastu a koření „Chicken Korma“. Ve směsi obalíme kuřecí kostky a marinujeme po dobu 30 minut.
  2. Rozehřejeme olej a přidáme naloupanou cibuli. Smažíme ji po dobu 5 minut. Vyndáme cibuli z oleje a rozmělníme ji v jogurtu. Odložíme stranou.
  3. Rozehřejeme ten samý olej, přidáme marinované kuřecí kostky a za stálého míchání smažíme po dobu 5 minut.
  4.  Poté přidáme směs cibule a jogurtu. Pod poklicí dusíme na mírném plameni po dobu 15 minut.  Pokud chceme omáčku odlehčit, přidáme 1/2 – 1 šálek mléka.
  5. Přidáme citrónovou šťávu a sundáme z plotny. Zdobíme plátky mandlí.
  6. Podáváme s rýží, chapati nebo chlebem naan.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]