Vietnamská kuřecí polévka Pho ga (Phở gà)


VIETNAM

Pho je typickou nudlovou vietnamskou polévkou, která se nejčastěji podává s hovězím (pho bo) nebo drůbežím masem (pho ga). Její intenzivní chuť je založena na silném vývaru a čerstvých surovinách. Slovo Pho označuje nejen polévku, ale i samotné široké rýžové nudle, které jsou v polévce.

Suroviny na 2 porce:
1 l silného kuřecího vývaru, 200 g kuřecích prsíček,  2 cm čerstvého zázvoru, 1 badyán, 1 hřebíček, 1 celá skořice, 50 g klíčků mungo, 1 lžička rybí omáčky, 2 jarní cibulky, chilli papričky červené, 1 limetka, hrst čerstvého koriandru , 100 g rýžových širokých nudlí (v syrovém stavu)

 Postup:
1. Nejdříve si připravíme silný drůbeží vývar z masa a kostí.
2. Do hotového čirého vývaru vložíme kuřecí prsa, zázvor na plátky, badyán, skořici a hřebíček a necháme vařit na mírném ohni do změknutí masa (cca 20 min).
3. Na závěr do vývaru přidáme rybí omáčku a šťávu z 1/2 limetky.
4. Uvařené maso vyndáme, necháme trochu zchladit a natrháme pomocí vidličky či rukama na kusy.
5. Nudle namočíme do vroucí vody dle návodu na 3-5 minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
6. Pokrájíme cibulku, chilli papričky a druhou limetku na plátky.
7. Nudle vložíme do misky, poklademe natrhaným masem, cibulkou a mungo klíčky. Zalijeme vroucím vývarem a ozdobíme čerstvým koriandrem a mátou. Dochutíme chilli papričkami, nakrájenými na kousky a šťávou z limetky
.



Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]