Kuřecí Kari


INDIE

Nákupní seznam:
1 kg kuřecího masa (nakrájet na malé kostky), 300 g cibule = 5 středních cibulí (naloupat na čtverečky á 1 cm), 300 g smetanového bílého jogurtu, ½ lžíce česnekové pasty, 1 a ½ lžíce zázvoru (nasekat), 1 šálek (175 g) olej nebo ghee, 1 balení koření „Chicken Curry“


Tipy pro co nejlepší výsledek:
Není třeba používat čerstvou cibuli. 300 g plátků cibule se rovná 1 šálku drcených smažených cibulových plátků, které lze koupit už připravené. Jogurt by neměl být kyselý.

Instrukce k vaření:
  1.  V malé hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Smažíme při vysoké teplotě po dobu 10 minut, až cibule zesklovatí. Často mícháme. Snížíme teplotu na minimum a pokračujeme ve smažení, dokud není cibule lehce nazlátlá. Stále mícháme. Hotovou cibuli vezmeme z ohně, scedíme olej a rozložíme ji na savý papír. Necháme vychladnout a křupané kousky rozdrtíme válečkem. Pozor, nedrtit zcela na pastu.
  2. Do toho stejného oleje přidáme česnekovou pastu a smažíme několik sekund. Vmícháme maso, jogurt, zázvor a koření „Chicken Curry“ (pokud chceme jídlo méně pálivé, použijeme koření méně). Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud maso není jemné. Pokud je třeba, podlijeme 1-2 šálky vody.
  3. Přidáme křupavou smaženou cibuli a zamícháme. Přiklopíme a vaříme na mírném plameni po dobu 5 minut.
  4. Podáváme s chapati nebo chlebem naan.




Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]