Kuřecí Jalfrezi

INDIE

Nákupní seznam: 
1 kg kuřecího masa (nakrájet na malé kostky), 1 kg rajčat ( 250 g nakrájet na čtverečky, 750 g jemně nasekat), 2 střední cibule (nasekat na čtverečky á 1 cm), 2 zelené papriky (nasekat na čtverečky á 1 cm), 1 velká zelená chilli paprička (nakrájet na podélné proužky), olej nebo ghee, ½ šálku (85 g), 1 balení koření „Chicken Jalfrezi“

Instrukce k vaření:

  1. Rozmícháme celý obsah sáčku v půl šálku vody a polijeme směsí kuřecí kostky. Necháme marinovat po dobu 30 minut.
  2.  Vaříme 750 g nasekaných rajčat v 1-2 šálcích vody po dobu 10 minut, až změknou a zjemní se. Přecedíme přes síto a odstraníme slupky a semínka. Toto rajčatové pyré odložíme stranou.
  3. Rozpálíme olej a nasypeme do něj marinované kuřecí kostky. Prudce smažíme za stálého míchání po dobu 5 minut.
  4. Pak přidáme rajčatové pyré. Pod poklicí vaříme na mírném plameni  po dobu 15 minut.
  5. Přidáme cibuli, papriku, 250 g rajčat nakrájených na čtverečky, proužky zelené chilli papričky a smažíme za stálého míchání 1-2 minuty. Poté sundáme ze sporáku.
  6. Podáváme s prostou rýží nebo nudlemi.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]