Kuřecí Jalfrezi
INDIE
Nákupní seznam:
Nákupní seznam:
1 kg
kuřecího masa (nakrájet na malé kostky), 1 kg rajčat ( 250 g nakrájet na čtverečky,
750 g jemně nasekat), 2 střední cibule (nasekat na čtverečky á 1 cm), 2 zelené
papriky (nasekat na čtverečky á 1 cm), 1 velká zelená chilli paprička (nakrájet
na podélné proužky), olej nebo ghee, ½ šálku (85 g), 1 balení koření „Chicken
Jalfrezi“
Instrukce k vaření:
- Rozmícháme celý obsah sáčku v půl šálku vody a polijeme směsí kuřecí kostky. Necháme marinovat po dobu 30 minut.
- Vaříme 750 g nasekaných rajčat v 1-2 šálcích vody po dobu 10 minut, až změknou a zjemní se. Přecedíme přes síto a odstraníme slupky a semínka. Toto rajčatové pyré odložíme stranou.
- Rozpálíme olej a nasypeme do něj marinované kuřecí kostky. Prudce smažíme za stálého míchání po dobu 5 minut.
- Pak přidáme rajčatové pyré. Pod poklicí vaříme na mírném plameni po dobu 15 minut.
- Přidáme cibuli, papriku, 250 g rajčat nakrájených na čtverečky, proužky zelené chilli papričky a smažíme za stálého míchání 1-2 minuty. Poté sundáme ze sporáku.
- Podáváme s prostou rýží nebo nudlemi.
Komentáře
Žádné komentáře :