Vídeňský bramborový salát
Suroviny: 1 kg salátových brambor, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce octa, 1/2 lžíce soli, 200 ml silného hovězího vývaru, 50 ml slunečnicového olej, 2 lžíce plnotučné hořčice, 80 g červené cibule, pepř, kmín
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce se solí a kmínem. Vybíráme přibližně stejně velké, provaří se rovnoměrně.
2. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme hořčici, trochu cukru a zalijeme horkým vývarem ochuceným octem a olejem.
3. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a lehce promícháme se zálivkou.
4. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Žádné komentáře :