Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát je bez majonézy a šetříme tak naše žaludky i kalorie. Důležitý je výběr brambor. Na saláty z brambor se nejvíc hodí hlízy s pevnou lojovitou dužinou, které se nerozvářejí a jsou jen slabě moučnaté. Jsou označované jako varný typ A, např. odrůda keřkovské rohlíčky.
Suroviny: 1 kg salátových brambor, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce octa, 1/2 lžíce soli, 200 ml silného hovězího vývaru, 50 ml slunečnicového olej, 2 lžíce plnotučné hořčice, 80 g červené cibule, pepř, kmín

Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce se solí a kmínem. Vybíráme přibližně stejně velké, provaří se rovnoměrně.
2. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme hořčici, trochu cukru a zalijeme horkým vývarem ochuceným octem a olejem.
3. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a lehce promícháme se zálivkou.
4. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]