Pikantní salát z červené řepy
Suroviny: 300 g červené řepy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce strouhaného křenu, 5 sterilovaných okurek, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř
Postup:
1. Odměříme si předem množství vody v hrnci na bulvy tak, aby byly následně při vaření celé ponořené.
2. Osolenou vodu nejdříve přivedeme k varu a pak do ní vkládáme dobře umyté neoloupané bulvy vcelku, každou s kořenem, který neodřezáváme.
3. Vodu po přivedení k varu obohatíme o koření jako je bobkový list, celý kmín, fenykl a anýz, a pak řepu vaříme pomalým varem dle její velikosti minimálně hodinu až hodinu a půl.
4. Po vychladnutí ji oloupeme, nastrouháme na struhadle. Uvařenou řepu lze uchovat i několik dalších dní v lednici.
5. Přidáme k ní nadrobno nakrájené okurky, prolisovaný česnek, křen a promícháme.
6. Nakonec zakápneme dle potřeby olivovým olejem.
7. Dochutíme solí a pepřem.
8. Vychladíme několik hodin a podíváme s pečivem nebo jako lehkou večeří.
Postup:
1. Odměříme si předem množství vody v hrnci na bulvy tak, aby byly následně při vaření celé ponořené.
2. Osolenou vodu nejdříve přivedeme k varu a pak do ní vkládáme dobře umyté neoloupané bulvy vcelku, každou s kořenem, který neodřezáváme.
3. Vodu po přivedení k varu obohatíme o koření jako je bobkový list, celý kmín, fenykl a anýz, a pak řepu vaříme pomalým varem dle její velikosti minimálně hodinu až hodinu a půl.
4. Po vychladnutí ji oloupeme, nastrouháme na struhadle. Uvařenou řepu lze uchovat i několik dalších dní v lednici.
5. Přidáme k ní nadrobno nakrájené okurky, prolisovaný česnek, křen a promícháme.
6. Nakonec zakápneme dle potřeby olivovým olejem.
7. Dochutíme solí a pepřem.
8. Vychladíme několik hodin a podíváme s pečivem nebo jako lehkou večeří.
Komentáře
Žádné komentáře :