Bramboráky
Suroviny: 800 g brambor, 1 dl mléka, 100 g hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, 2 lžičky majoránky, pepř, rostlinný olej na smažení, listy hlávkového salátu a petrželky na ozdobení
Postup:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme.
2. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky.
3. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám.
4. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme.
5. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka.
6. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova.
7. Ještě teplé podáváme, výborně chutnají i studené nebo jako příloha k minutkám.
Komentáře
Žádné komentáře :