Bramborový salát
Suroviny: 2 kg brambor, 1 větší cibule, 2 střední mrkve, 1 celer, 3 vejce, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 2 dl hovězího vývaru, sůl, pepř, majonéza
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostky.
2. Mrkev a celer oškrábeme a povaříme v osolené vodě, nakrájíme na malé kostičky.
3. Vejce uvařime, oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky nakrájíme na kostičky.
4. Připravíme zálivku - smícháme hovězí vývar, ocet, cukr, olej a necháme svařit. Po vychladnutí osolíme a opepříme.
5. Všechny suroviny promícháme s nálevem a vmícháme majonézu.
6. Necháme přes noc naležet v chladičce, podáváme najlépe druhý den.
Komentáře
Žádné komentáře :