Chorvatské klobásy


CHORVATSKO
Suroviny: 4 kg bůčku, 6 kg vepřové kýty, 180 g soli, 3 větší stroužky česneku, 12 g drceného kmínu, 200 g pálivé papriky, 750 ml vody, hovězí střeva o průměru 4,2 cm (18 metr), bavlněný provázek
Postup:
1. Maso pomeleme a smícháme.
2. Sůl, česnek, kmín a papriku rozmícháme v 750 ml vody a postupně vmícháváme do masa.
3. Směs důkladně a dlouho promícháváme, až se maso nelepí na ruce.
4. Necháme odstát několik hodin.
5. Naplníme do střev, tvoříme klobásy o délce 20 cm, oddělujeme provázkem a vložíme do udírny.
6. Udíme 30 hodin studeným kouřem při teplotě 30°C.
7. Dřevo na uzení je třeba tvrdé, nejlépe třešeň, nesmí být akát. Prokládáme navlhčenými pilinami a udržujeme v doutnajícím stavu.
8. Hotové klobásy navěsíme na tyčku a v chladném a suchém prostředí necháváme doschnout.
9. Není třeba zamrazovat.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]