Boloňská omáčka
ITÁLIE
Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250g mletého hovězího masa, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 1 lžička čerstvé nebo sušené bazalky, 1 lžička oregána, 300g špaget, 100g parmezánu
Postup:
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a podusíme.
2. Ke směsi přidáme mleté maso a osmahneme. Podlijeme troškou vody.
3. Když se trochu vydusí, vmícháme nakrájená oloupaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregáno, bazalku a zvolna dusíme doměkka. Občas podléváme.
4. Omáčku nalijeme na uvařené a scezené špagety a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Energetická hodnota: 426 kJ/100 g
Komentáře
Žádné komentáře :