Tatarák


Suroviny: 600 g hovězí svíčkové (příp. falešné svíčkové, zadního nebo roštěnce), 1 malá cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce jemného kečupu, 1 lžíce worchestru, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 2 žloutky, na topinky: 2 stroužky česneku, 1/2 chleba, olej, sádlo
Postup:
1. Maso odblaníme, mlýnek nastavíme na jemné mletí a jednou pomeleme. V mlýnku zůstanou zbytky šlach, ty vyhodíme.
2. Maso ochutíme všemi výše uvedenými přísadami, kromě cibule. Množství přísad lze upravit dle vlastní chuti. Kdo má rád ostřejší chuť, může navíc přidat pár kapek tabasca.
3. Tatarák necháme uležet v lednici nejméně 2 hodiny.
4. Těsně před podáváním do něj zamícháme velmi jemně nakrájenou cibuli.
5. Na pánvi opečeme dozlatova topinky, posolíme je, počesnekujeme.
6. Tatarák mažeme na teplé topinky.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 komentáře :

  1. Tatarak je tady popsan podobne, ale nedoporucuji mleti, jaka je vase zkusenost ? Vyplati se ho dloubat nozem nebo z mleti je efekt podobny ?

    OdpovědětVymazat
  2. Maso melu na elektrickém mlýnku, je to méně pracná varianta, efekt je stejný a tatarák nám chutná.

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]