Hegemon steak

Toto skvélé jídlo jsme ochutnali "Na Staré Kovárně v Bráníku", v domovské restauraci skupiny Tři sestry.
Suroviny: 500 g vepřové krkovičky, 3 stroužky česneku, 2 dl vody, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, 100 g anglické slaniny, 200 g mražených zelených fazolových lusků, 1 lžíce sádla
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky 1,5 cm široké, jemně naklepeme, osolíme, naložíme do roztoku česneku, sójové omáčky a vody.
2. V lednici necháme 1-2 dny.
3. Zapékací misku vymažeme trochou sádla a vložíme steaky i s marinádou. Zvolna pečeme, dokud není maso křehké a zlatavé.
4. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme dozlatova.
5. Potom do pánve přisypeme fazolové lusky, které prohřejeme spolu se slaninou.
6. Steaky na talíři zalijeme vypečenou šťávou a posypemeckousky česneku, podáváme spolu s fazolkami a jako přílohu doporučujeme opečené americké brambory.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :