Marokánky


Suroviny: 100 g rozinek, 100 g sekaných mandlí, 250 ml smetany ke šlehání 31%, 30 g hladké mouky, 100 g kandované pomerančové kůry, 20 g másla, 80 g cukru moučka, 100 g sekaných vlašských ořechů, špetka soli; na čokoládovou polevu: 100 g hořké 70% čokolády (Carla), 30 g másla

Postup:
1. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až zhoustne a stane se z ní bešamel. Pak do ní vmícháme všechny přísady.
2. Odstavíme z plotny, dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na plech vyložený pečícím papírem.
3. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.
4. Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
5. Lehce vychladlé marokánky namáčíme spodní stranou do čokolády a klademe je na silikonovou podložku, namočenou stranou nahoru.
6. Marokánky skladujeme v chladu.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]