Marokánky
Suroviny: 100 g rozinek, 100 g sekaných mandlí, 250 ml smetany ke šlehání 31%,
30 g hladké mouky, 100 g kandované pomerančové kůry, 20 g másla, 80 g cukru
moučka, 100 g sekaných vlašských ořechů, špetka soli; na čokoládovou polevu: 100
g hořké 70% čokolády (Carla), 30 g másla
Postup:
2. Odstavíme z plotny, dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na plech vyložený pečícím papírem.
3. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.
4. Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
5. Lehce vychladlé marokánky namáčíme spodní stranou do čokolády a klademe je na silikonovou podložku, namočenou stranou nahoru.
6. Marokánky skladujeme v chladu.
Štítky
vánoční cukroví
Komentáře
Žádné komentáře :