Dýňová polévka Hokkaidó

Suroviny na 4 porce: 500 g dýně Hokkaidó, 80 g cibule, 1 lžíce olivového oleje, 0,6 l zeleninového vývaru, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 0,2 l polotučného mléka, hrst dýňových semínek, dýňový olej

Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni i se slupkou (tento druh není třeba loupat) a 2-3 minuty restujeme.
3. Zalijeme horkým vývarem a necháme cca 20 minut vařit, dokud dýně nezměkne.
4. Po uvaření polévku odstavíme a necháme trošku vychladnout.
5. Rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a zjemníme mlékem.
6. Vše dáme zpět na mírný oheň a necháme projít varem.
7. Dýňovou polévku na talíři můžeme ozdobit opraženými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje nebo lžičkou smetany.

Energetická hodnota 103 kJ/ 100 g (bez semínek, smetany či dýňového oleje).

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]