Těstoviny s kuřecím masem, mascarpone a brokolicí
Suroviny: 250 g mascarpone, 400 g těstovin (rigate), sůl, 1 menší brokolice, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 400 g kuřecích prsou, černý pepř, 100 ml drůbežího vývaru, svazek čerstvé bazalky, 50 g kešu oříšků, sýr Grana Padano na posypání
Postup:
1. Uvaříme těstoviny dle návodu, poté scedíme přes sítko.
2. Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme
vařit do osolené vroucí vody asi na 3 až 4 minuty, následně scedíme. Vychladlé nakrájíme na menší kousky.
3. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na
plátky. Restujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. 4. 4. Kuřecí prsa
nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku.
5. Opepříme, osolíme a dobře orestujeme. Podlijeme vývarem a krátce dusíme.
6. Poté přidáme mascarpone, které necháme rozpustit.
7. Do směsi přidáme těstoviny a nakonec kousky uvařené brokolice. Krátce povaříme.
8. Bazalku nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme a necháme spojit.
6. Poté přidáme mascarpone, které necháme rozpustit.
7. Do směsi přidáme těstoviny a nakonec kousky uvařené brokolice. Krátce povaříme.
8. Bazalku nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme a necháme spojit.
9. Podáváme posypané nasucho opraženými kešu oříšky a hoblinkami sýra Grana Padano.
10. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Komentáře
Žádné komentáře :