Steak z čerstvého mečouna

Suroviny: 250 g steak chlazeného mečouna, citron, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup:
1 . Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapame šťávou z citronu.
2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů.
3. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem.
4. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme.
5. Připravíme si česnekový olej. Do dvou lžic s panenským olivovým olejem přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a promícháme.
6. Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem.
7. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme.

Tímto způsobem lze připravit i steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]