Králík na česneku
Suroviny: 7 stroužků česneku, 1 naporcovaný králík, 1 cibule, 100 g Ramy, 1 lžička kmínu
Postup:
1. Pekáč vymažeme Ramou.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče.
3. Česnek oloupeme a prolisujeme.
4. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí.
5. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. 6. Pečeme pozvolna v mírné troubě asi 2,5 hodiny.
7. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody.
8. Králíka pečeme dozlatova a doměkka.
9. Podáváme s vařeným bramborem a rukolovým salátem.
Postup:
1. Pekáč vymažeme Ramou.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče.
3. Česnek oloupeme a prolisujeme.
4. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme na vymazaný pekáč s cibulí.
5. Maso nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a dáme péci do vyhřáté trouby. 6. Pečeme pozvolna v mírné troubě asi 2,5 hodiny.
7. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme trochou vody.
8. Králíka pečeme dozlatova a doměkka.
9. Podáváme s vařeným bramborem a rukolovým salátem.
Štítky
králičí maso
Komentáře
Žádné komentáře :