Cuketa plněná mletým masem
Suroviny:
1 velká cuketa, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 500 g mletého hovězího masa, olivový olej, hrst čerstvých bylinek - tymián, bazalka a rozmarýn, snítka zelené petrželky, sůl, pepř
1 velká cuketa, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 500 g mletého hovězího masa, olivový olej, hrst čerstvých bylinek - tymián, bazalka a rozmarýn, snítka zelené petrželky, sůl, pepř
Postup:
- Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu.
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. - Přidáme mleté maso a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, prolisovaný česnek, bylinky, petrželku a sůl. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme a opepříme.
- Pečeme cca na 30-45 minut (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C.
- Posledních 15 minut pečení zasypeme cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo bílým pečivem.
Komentáře
Žádné komentáře :