Bramborový guláš
Suroviny: sůl, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 3 lžíce hladké mouky, majoránka, 120 g rajského protlaku, 300 g kabanosu, 1 kg brambor, 2 cibule (větší), kmín, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku
Postup:
1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
2. Jemně pokrájené cibule osmažíme na sádle, přidáme papriku, rajský protlak, brambory, kmín, majoránku a sůl. Zalijeme do poloviny horkou vodou a dusíme.
4. Mezitím kabanos oloupeme a nakrájíme ho na půlkolečka.
5. Zhruba po 15ti minutách přidáme na kostky pokrájený kabanos, zaprášíme moukou a dobře promícháme. Podlijeme vodou a dovaříme.
6. Hotový guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Štítky
bramborové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :