Sladké kuře s mangem
THAJSKO
Suroviny: 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 g kuřecích prsíček, 1 zralé mango, 2 rozetřené stroužky česneku, 3 šalotky, 150 g bambusových proužků, 1,5 dl mangového džusu, 1 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce medu, 2 lžíče rajčatového kečupu, 1 lžička škrobové moučky
Postup:
1. Ve woku rozehřejeme olej.
2. Kuřecí maso pokrájíme na kousky a ve woku je při vysoké teplotě smažíme 10 minutza častého obracení, aby bylo na všech stranách do zlatova.
3. Mango oloupeme a pokrájíme, přidáme do woku s česnekem, šalotkou a bambusem. Smažíme další 2-3 minuty.
4. Smícháme mangový džus, bílý vinný ocet, med, rajčatový kečup a škrobovou moučku.
5. Směs nalijeme do woku a 2 minuty povaříme s ostatními přísadami, aby tekutina zhoustla.
6. Hotový pokrm servírujeme na talře a ihned podáváme.
Komentáře
Žádné komentáře :