Hovězí s křupavými nudlemi


THAJSKO
Suroviny: 225 g vaječných nudlí, 250 g zadního hovězího masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru, 1 rozetřený stroužek česneku, 1 lžička chilli koření, 100 g mrkve, pokrájené na tenké nudličky, 4 šalotky nadrobno nakrájené, 2 lžíce limetové marmelády, 2 lžíce sójové omáčky, olej na smažení
Postup:
1. Dáme nudle do misky, přelijeme je vařící vodou, aby v ní byly zcela ponořeny a necháme stát asi 10 minut, zatímco smažíme ostatní přísady.
2. Pokrájíme hovězí maso na nudličky.
3. Ve woku rozpálíme slunečnicový olej.
4. Smažíme na něm hovězí nudličky a mletý zázvor na prudkém plameni asi 5 minut.
5. Přidíme rozetřený česnek, chilli, mrkev a šalotky a na prudkém ohni smažíme další 2-3 minuty.
6. Přidáme limetovou marmeládu a sójovou omáčku a necháme 2 minuty na mírném ohni povařit.
7. Sundáme wok z ohně, dáme stranou a udržujeme v teple, než jej budeme opět potřebovat.
8. V jiném woku rozehřejeme olej na smažení.
9. Nudle přecedíme a kuchyňským papírem osušíme. V horkém oleji je 2-3 minuty smažíme, až budou křupavé.
10. Necháme je okapat na papírových ubrouscích nebo kuchyňském papíru.
11. Rozdělíme nudle do servírovacích misek a dáme na ně hovězí směs z woku.
12. Okamžitě podáváme.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]