Utopenci
Suroviny: 36 špekáčků, 1,5 kg cibule, 3 červené papriky, 1 kg kysaného zelí, 600 ml octa, 5 polévkových lžic soli, 1250 ml vody, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře, 3/4 polévkové lžíce cukru, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, chilli na špičku nože
Postup:
1. Recept je určen k přípravě dvou třílitrových sklenic.
2. Vodu s octem svaříme, přidáme koření, olej, cukr a ještě 2 minuty povaříme. Poté necháme vychladnout.
3. Mezitím oloupeme buřty a nakrojíme je do půlky.
4. Cibuli spolu s paprikou rozkrájíme na měsíce a rozdělíme je na jednotlivé proužky, zelí scedíme.
5. Nakrojené buřty naplníme cibulí, paprikou a zelím.
6. Do sklenice vložíme na dno cca 2 cm vrstvu cibule, na kterou buřty položíme.
7. Přidáme vrstvu papriky a opět další buřty. Takto zaplníme celou sklenici, kterou až po okraj zalijeme vychladlým nálevem.
8. Zavřeme víkem nebo sáčkem, přes který dáme gumičku.
9. Necháme aspoň týden uložet v ledničce. Čím déle, tím jsou lepší.
Štítky
chuťovky
Komentáře
Žádné komentáře :