Plněná panenka dle Bohuslava Martinů


Suroviny: 600 g vepřové panenky, 4 plátky sýru eidam, 4 plátky šunky, 4 listy listového špenátu, sůl, pepř, provensálské koření
Švestková omáčka: sušené švestky, povidla švestková, smetana, skořice
Postup:
1. Panenku nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran.
2. Na maso dáme plátek šunky, sýra, list špenátu, zavineme do závitku a svážeme provázkem a smažíme pod pokličkou 10-15 minut.
3. Švestková omáčka: vše dáme do kastrůlku a necháme svařit a lijeme přes maso i okolo.
4. Podáváme s bramborem pečeným v troubě.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]