Halušky se zelím a uzeným masem
SLOVENSKO
Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 250 ml vody, sůl, sádlo, 500 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 250 g uzeného masa
Postup:
1. Na plotnu dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce.
2. Smícháme mouku s vodou, osolíme a vypracujeme hladké těsto, až se tvoří bubliny.
3. Až vře voda, těsto protlačíme cedníkem na halušky do kastrolu a vaříme zhruba 1 minutu - v okamžiku, kdy vyplavou na povrch, jsou hotové. Pokud nemáme síto, nabereme těsto na lžičku a nožem odkrajujeme drobné kousky, které házíme do vody.
4. Zavařujeme jen malé množství najednou, aby se neslepily. Vodu musíme občas promíchat, aby se halušky odlepily ode dna a vyplavaly nahoru.
5. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
6. Kysané zelí důkladně propláchneme ve studené vodě, vyždímáme a vložíme do pánve s rozehřátým sádlem - orestujeme, podlijeme troškou vody a podusíme doměkka.
7. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova.
8. Uzené maso krátce povaříme, nakrájíme na kostičky a přimícháme k cibuli.
9. Všechny tři ingredience nakonec promícháme a podáváme.
Pozn.: doporučení - halušky můžeme vyrobit z hotového těsta od Vitany, které je výborné
Komentáře
Žádné komentáře :