Kuře v jogurtové marinádě smažené v corn flakes

Suroviny:

0,5 kg kuřecích prsíček, 1 bílý jogurt, sůl, 2 lžíce olivového oleje, koření dle chuti (např. 1/2 lžičky chilli a 1 lžička kari nebo směs koření na kuře nebo oregáno a česnek), corn flakes, olej na smažení


Postup:
  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády.
  2. Tu si připravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli.
  3. Necháme odležet nejlépe do druhého dne (nejméně 2 hodiny).
  4. Corn flakes rozdrtíme na drobné kousky pomocí válečku nebo hmoždíře.
  5. Pak plátky kuřecího masa (i se zbytkem marinády, která zůstala na povrchu) obalujeme ve corn flakes a zvolna smažíme na oleji.
  6. Řízečky jsou velmi jemné a krásně šťavnaté.
  7. Jako přílohu doporučujeme vařený brambor maštěný máslem a posypaný šalotkou.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]