Kuře v jogurtové marinádě smažené v corn flakes
Suroviny:
0,5 kg kuřecích prsíček, 1 bílý jogurt, sůl, 2 lžíce olivového oleje, koření dle chuti (např. 1/2 lžičky chilli a 1 lžička kari nebo směs koření na kuře nebo oregáno a česnek), corn flakes, olej na smažení
Postup:
0,5 kg kuřecích prsíček, 1 bílý jogurt, sůl, 2 lžíce olivového oleje, koření dle chuti (např. 1/2 lžičky chilli a 1 lžička kari nebo směs koření na kuře nebo oregáno a česnek), corn flakes, olej na smažení
Postup:
- Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády.
- Tu si připravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli.
- Necháme odležet nejlépe do druhého dne (nejméně 2 hodiny).
- Corn flakes rozdrtíme na drobné kousky pomocí válečku nebo hmoždíře.
- Pak plátky kuřecího masa (i se zbytkem marinády, která zůstala na povrchu) obalujeme ve corn flakes a zvolna smažíme na oleji.
- Řízečky jsou velmi jemné a krásně šťavnaté.
- Jako přílohu doporučujeme vařený brambor maštěný máslem a posypaný šalotkou.
Štítky
drůbeží maso
Komentáře
Žádné komentáře :