Grilovaný kozí sýr


Suroviny: 2 červená jablka, 3 lžíce citronové šťávy, 3× 100 g kozího sýru, podélně přepůleného, 2 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička medu, 25 g lupínků mandlí, 3 snítky máty
Postup:
1. Jablka omyjeme, rozpůlíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
2. Vložíme je do hlubší mísy, zakápneme citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promícháme – jedině tak totiž zabráníme tomu, aby jablka zhnědla.
3. Rozpálíme gril, použijeme grilovací alobalový tácek, na něj položíme sýr a grilujeme ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejmeme z grilu.
4. Mezitím si připravíme dresink. Dvě lžíce citrónové šťávy smícháme s brusinkami, olejem a medem a vyšleháme.
5.Pak sýr posypeme mandlemi a opět grilujme, ale opatrně, aby mandle nezčernaly.
6. Na tři talířky naaranžujeme jablka a na ně opatrně posadíme grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápneme brusinkovým dresinkem a ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]