Bešamelová omáčka


Bešamelová omáčka, krátce bešamel nebo béchamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně.
Suroviny: 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, muškátový oříšek, sůl
Postup:
1. Máslo rozehřejeme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme mouku.
2. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to.
3. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky.
4. Omáčku vaříme na nejmenším plameni asi 20 minut, než zhoustne.
5. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]