Makový štrúdl s višněmi

 Suroviny: 500 g listového těsta, 300 g mletého máku, 3 polévkové lžíce cukru moučka, 200 ml plnotučného mléka, 3 polévkové lžíce švestkových povidel, 1 velká sklenice višní, žloutek na potření

Postup:
1. Nejdříve si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem a spaříme ho horkým mlékem. Nemělo by vřít, stačí, když se z něj bude kouřit. Mléko přiléváme postupně, podle toho, jak ho bude mák sát. Podle potřeby můžeme i víc, záleží i na hustotě povidel.
2. Do směsi přidáme povidla a důkladně promícháme.Pokud jsou povidla hodně sladká, cukru dejte do máku méně.
3. Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát a rovnoměrně na něj rozetřeme makovou náplň. Višně vypeckujeme a poklademe na náplň.
4. Štrúdl opatrně zavineme, delší okraj můžeme potřít žloutkem, ale více lepil, kratší okraje k sobě přitiskneme a celý povrch potřeme žloutkem.
5. Troubu vyhřejeme na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]