Bramboračka


Suroviny: 2 lžíce sádla, 1 středně velká cibule, 2 mrkve, 2 petržele, 150 g celeru, 4 lžíce jíšky, 1 l vody, 1 l hovězího vývaru, 35 g sušených hub, 3 středně velké brambory, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, sůl, majoránka, nové koření, pepř celý, bobkový list, zelená petrželka
Postup:
1. Houby namočíme na 30 minut do studené vody.
2. Na rozpáleném sádle krátce orestujeme dozlatova a nakrájenou cibuli spolu s kmínem, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a ještě chvíli restujeme.
3. Zalijeme vroucí vodou a vývarem, dobře promícháme, přidáme houby i s vodou, bobkový list, nové koření, celý pepř a přivedeme k varu.
4. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a po 15 minutách varu přidáme do polévky.
5. Vaříme dalších 10 minut.
6. Do polévky přidáme jíšku, prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, majoránku, dochutíme solí a ještě 1–2 minuty zvolna vaříme.
7. Podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. Markétko, moc děkuji za skvělý recept na polévku ..Dělala jsem ji tento víkend a moc chutnala :-) Ještě dnes ji mám na oběd tak se moc těším..Janka

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]