Gnocchi se špenátem a kuřecím masem



ITÁLIE

Suroviny: 500 g gnocchi, 250 g kuřecího masa, 450 g listového špenátu, 3 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, hrst čerstvé bazalky, 30 g másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup:
1. Gnocchi uvaříme ve slané vodě podle návodu (cca 2-3 min).
2. Listy čerstvého špenátu opláchneme a nakrájíme na silnější proužky.
3. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme špenát, mletý pepř, drcený česnek, osolíme a dusíme asi 10 minut.
4. Mezitím si nadrobno nakrájíme kuřecí prsa, osolíme je a vložíme na druhou pánev, kde jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje a osmahneme.
5. Do hotového špenátu přimícháme 3 lžíce zakysané smetany, nasekanou bazalku a opatrně rozmícháme.
6. Poté přisypeme kuřecí maso a gnocchi a vše jemně promícháme.

Energetická hodnota 506 kJ/100 g
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]