Restovaná kachní játra

Suroviny: 500 g kachních jater, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky zázvoru, 1 menší červená  cibule, 3 lžíce bílého vína, čerstvě mletý černý pepř, sůl, olivový olej, na omáčku 1 dl vody, 2 lžíce ojové omáčky, 1/2 lžičky solamylu

Postup:
1. Kachní játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme.
2. Česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Čerstvý zázvor nastrouháme najemno.
3. Připravíme si omáčku smícháním vody, sójové omáčky a solamylu.
4. Na oleji zprudka opečeme kachní játra z obou stran do růžova.
5. Ve výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vínem, které necháme odpařit.
6. Potom přilijeme omáčku a krátce povaříme do zhoustnutí.
7. Do horké omáčky vložíme opečená kachní játra a vše promícháme.
8. Kachní játra s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s opékanými bramborami.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]