Dědečkova zeleninová polévka

Vzpomínka na dětství, vůně zásmažky a barevné rozmanité kousky zeleniny, to společně vytváří úžasnou chuť jarní polévky, kterou uměl uvařit jen Tomův dědeček. Říkal jí "zdravotní polívka".

Suroviny: 4 střední mrkve, 3 střední petržele, 2 střední cibule, 100 g hrášku, 100 g růžiček brokolice, 3 jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 4 střední brambory, 150 g zelených fazolových lusků, 50 g pórku, hrst zelené listové petržele, 2 lžíce mouky, 2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 3 litry horké vody

Postup:
1. Připravíme si suroviny. Mrkev, petržel a brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme, brokolici nakrájíme na drobné růžičky a opereme, jarní cibulky a pórek očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Fazolové lusky krátce povaříme v osolené vroucí vodě.
2. Cibulku usmažíme na sádle dozlatova, potom zaprášíme moukou, vznikne tak světlá zásmažka.
3. Ve velkém hlubokém hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm 4 minuty mrkev a petržel, pak na 2 minuty přidáme jarní cibulku a pórek.
4. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vařící vodou.
5. Přidáme brambory, necháme vařit 10 minut. Prolisujeme do polévky česnek.
6. Vmícháme zásmažku, přidáme hrášek, brokolici, fazolky a vaříme dalších 5 minut.
7. Hotovou polévku ozdobíme petrželí, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]