Aloo gobi




INDIE
Aloo Gobi neboli květák a brambory je pokrm pocházející z jižní Asie, nejvíce populární je v Indii a Pákistánu. 

Suroviny: 100 g kešu, 1 květák, 600 g brambor, 3 lžičky kurkumy, 1 lžička římského kmínu, 1 cibule, 180 ml kokosového mléka, 25 g zázvoru, 6 stroužků česneku, 2 lžičky garam masaly, 1 svazek čerstvého koriandru, 2 chilli papričky, olej, sezamová semínka (černý sezam  nebo černucha), limeta, bílý jogurt.

Postup:
  1. Ořechy zalijeme 250 ml horké vody a necháme zhruba 1 hodinu namočené.
  2. Květák rozkrájíme na růžičky, brambory oškrábeme a nakrájíme na větší kusy.
  3. Obojí dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a vaříme zhruba 10 minut. Scedíme a necháme vše vychladnout.
  4. Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory a květák dáme do pekáče, posypeme polovinou kurkumy a kmínem. Zakápneme olejem, osolíme a dáme péct na 10 minut.
  5. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přisypeme cibuli nasekanou nadrobno a opékáme ji dozlatova. Potom přidáme nadrcený česnek, jemně nastrouhaný zázvor a 3–4 minuty opékáme. 
  6. Přisypeme koření garam masala, zbylou kurkumu a za stálého míchání ještě asi minutu opékáme. Přidáme nasekané koriandrové stonky, polovinu nasekaných chilli papriček, kokosové mléko a 250 ml vody. 
  7. Slijeme kešu a vmícháme je do pánve. Obsah pánve rozprostřeme do pekáče ke květáku. Osolíme a pečeme ještě 40 minut.
  8. Podáváme posypané koriandrem, nasucho opečenými a podrcenými kešuu ořechy, černuchou nebo sezamem a zbylými chilli papričkami, s klínky limety, rýží a jogurtem. Vhodnou přílohou jsou i chapati.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]