Tagliatelle zapečené s kuřecím masem a špenátem
ITÁLIE
Suroviny: 250 g tagliatelle, 300 g kuřecího masa, 250 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, 350 g mraženého listového špenátu, olivový olej, sůl, pepř
Postup:
1. Na pánvi osmahneme na nudličky nakrájené osolené a opepřené kuřecí maso. Až se maso zatáhne, vložíme ho do zapékací misky s kapkou oleje.
2. Potom do pánve vložíme špenát s rozmačkaným česnekem a krátce podusíme. Poté do směsi vmícháme již osmahnuté kuřecí maso.
3. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu.
4. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a dáme do ní těstoviny, na které navršíme maso se špenátem. Horní vrstvu tvoří opět těstoviny.
5. Vše zalijeme smetanou a zapékáme cca 20 minut v rozehřáté troubě při 200 °C.
6. Hotové jsou na povrchu opečené dozlatova a křupavé..
Komentáře
Žádné komentáře :