Čínská kuřecí zelná polévka


ČÍNA
Recept jsme získali jako tip na chutné, pikantní a přitom nízkokalorické jídlo od našeho kamaráda Petra CML. Nadchlo nás hned napoprvé.

Suroviny: 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 1 lžička kurkumy, 1 lžička čerstvého sekaného zázvoru, 1 chilli paprička nebo feferonka, 200 g kuřecího masa, 25 g sušených shiitake, 25 g sušeného jidášova ucha, 200 g celeru, 200 g hlávkového bílého zelí, 2 l hovězího vývaru, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce solamylu
Postup:
1. Sušené shiitake a jidášovo ucho vložíme minimálně na 1 hodinu do studené vody.
2. Mezitím si připravíme všechny suroviny. Na tenké plátky nakrájíme celer, zelí, shiitake, na nudličky nakrájíme kuřecí maso a nasekáme nadrobno zázvor a chilli papričku.
3. Na oleji orestujeme do vůně zázvor, chilli papričku a kurkumu.
4. Přisypeme kuřecí maso, shiitake, jidášovo ucho a prudce restujeme cca 5 minut.
5. Do směsi nasypeme zelí a celer a restujeme další 3 minuty.
6. Vše zalijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme solamylem.
7. Povaříme 1 minutu a ihned podáváme.

Energetická hodnota 229 kJ/100 g.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]