Kuře po provensálsku

FRANCIE
O této pochoutce nám vyprávěl kamarád, který nám svůj osvědčený a léty proveřený recept i ochotně nadiktoval. Vína doporučil raději více než méně a zálivku důkladnou. 

Suroviny: 1 kuře, 150 g cibule, 150 g mrkve, 150 g petržele, 150 g celeru, 5 dl červeného vína (Merlot), 2 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, olivový olej, 130 g černých oliv, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 2 lžíce provensálských bylinek, sůl


Postup:
1. Kuře  opláchneme a naporcujeme na  8 dílů, nasolíme, posypeme 1 lžící bylinek.
2. Cibuli, mrkev, petržel, celer a slaninu nakrájíme na kostičky.
3. V hluboké pánvi osmahneme slaninu, přidáme kousky kuřete a restujeme zhruba 10 minut.
4. Poté je vložíme do zapékací mísy vymazané olejem.
5. V téže pánvi ve výpeku orestujeme cibuli, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, posypeme bylinkami, posolíme a opékáme dalších 5 minut.
6. Olivy nasekáme na kousky, přidáme do pánve spolu s rajčaty a vše promícháme a prohřejeme.
7. Směsí zalijeme kuře v zapékací míse, přelijeme vínem, zakryjeme shora alobalem a vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme 30 minut. Sundáme alobal a dopékáme dalších 15 minut otevřené.
8. Podáváme s rýží.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]